Skovby Kirke Ore Kirke Guldbjerg Kirke
04.jpg
05.jpg
12.jpg
15.jpg
13.jpg
16.jpg
06.jpg
14.jpg
09.jpg
08.jpg
07.jpg
11.jpg
17.jpg
01.jpg
02.jpg
10.jpg
03.jpg
 
 

Tidligere koncerter

 

 

 

Julekoncert med Lemvig Kammerkor søndag d. 24. november 2013 kl 16.00

 

 

 

LIDT OM LEMVIG KAMMERKOR 
Den 1. oktober 1995 havde Lemvig Kammerkor sin debutkoncert på Museet for Religiøs Kunst i Lemvig. Lemvig Kammerkor kan altså se tilbage på over 15 spændende og begivenhedsrige år med utallige koncerter over hele Jylland og afstikkere til Fyn. 3 gange har koret været involveret i den spændende proces at indsynge en cd: i 2000 markeredes 5 års jubilæet med cd’en ”Over Jylland” med dansk og nordisk kormusik, og i 2005 var det 10 års jubilæet, der blev markeret med en ny cd, ”Decembernat”, med sange og salmer fra vinter og jul. I 2010 indsang koret sin 3. cd til markering af 15 års jubilæet, "Kor på kanten", med et blandet repertoire fra korets virke gennem årene.

 

 

 

Lemvig KammerkorLemvig Kammerkor har i løbet af sine over 15 leveår naturligvis været igennem et stort og bredt repertoire, men hjertet banker varmest for den nordiske kormusik, også den nyere af slagsen, og den tyske romantik. Af navne, der typisk vil være at finde på korets program, kan nævnes Knut Nystedt, Niels la Cour, Otto Mortensen, Carl Nielsen, Weyse, Michael Bojesen, Mendelssohn, Bruckner og Rachmaninoff. Endelig rummer korets repertoire også værker af to af korets egne medlemmer, forfatteren Jesper Kallesøe og komponisten Erling Lindgren.

 

 

 

Med jævne mellemrum arbejder Lemvig Kammerkor sammen med andre ligesindede kor om at realisere nogle af korlitteraturens helt store værker med orkester og solister; det har resulteret i opførelsen af Verdis Requiem, Carl Orffs "Carmina Burana", Händels "Messias" og Faurés Requiem.

 

 

 

Lemvig Kammerkor består af ca. 30 erfarne sangere fra Lemvig og omegn, og imponerende mange af disse har været med helt fra korets start. Koret stiftedes på initiativ af Erling Lindgren, organist ved Lemvig kirke og lærer ved Vestervig Kirkemusikskole. Han er stadig korets dirigent, og leder derudover Lemvig Kirkekor, samtidig med aktiviteter som korinstruktør, foredragsholder, hyggepianist og komponist; denne sidste aktivitet har bl.a. resulteret i 12 melodier i den sidste udgave af Højskolesangbogen, der udkom i oktober 2006.

 

 


Klezmerduo på besøg i Skovby Kirke
Ann-Mai-Britt Fjord fortæller bibelhistorie

 

Lørdag den 14. september havde Skovby Kirke besøg af Klezmerduo, der optrådte med musik fra den jødiske tradition, der var meget udbredt i Østeuropa frem til 2. verdenskrig. Duoen består af Ann-Mai-Britt Fjord (harmonika, percussion og sang) og Henrik Bredholt (sopransaxofon, dulcimer, tuba og sang).

 

"Det var en dejlig eftermiddag, vi havde i selskab med Klezmerduo. Først i kirken, hvor vi lyttede til "musikalsk bibelhistore". Vi hørte historien om Josef og hans brødre. Ann Maibrit fortalte på en usædvanlig gribende måde, så vi alle fik både smerten og glæden ind under huden", fortæller organist Inge Lynggaard.

 

Klezmerduo består af Ann-Mai-Britt Fjord og Henrik BredholtEfterfølgende var der mere musik i Sognehuset, hvor duoen også fortalte levende om musikken og instrumenterne, inden der blev afsluttet med et par enkle kædedanse.

 

Igennem de sidste 25 år har klezmermusikken oplevet en stor renæssance. Musikken har et nært forhold til Balkan- og Romani(sigøjner)-traditionen. Musikerne vandrede fra landsby til landsby, hvor de spillede op til fest både hos jøder og kristne.

 

 EverfoundEverfound
Den 8. januar blev Nordfynshallen fyldt med unge mennesker som var kommet for at høre det kristne Russisk- Amerikanske band Everfound.


Vores tre sogne havde fået mulighed for at få besøg af dem som en del af deres tour her i Danmark, og det har vi bestemt ikke fortrudt.

Vi kunne godt have ønsket os endnu flere til koncerten, men de ca. 250 der kom til koncerten fik en rigtig god oplevelse.

 

Det virkede som om de 4 unge drenge fra bandet virkelig fik fastholdt de unge og fik dem med på at gøre det til en medlevende koncert.


Deres sange havde et tydeligt kristent indhold og undervejs var de enormt gode til at tale til de fremmødte og møde dem lige der, hvor de unge er i deres liv.

EverfoundLivet som ung i dagens Danmark kan både være en fest, men også en test! 

 

Jeg håber, at vi til næste år kan gentage succesen og gøre det til et endnu større event. Der er ingen tvivl om, at sådan et arrangement er med til 8 at åbne folks, og særligt de unges øjne op for, at en kirkelig koncert kan være mange ting!

 

Ja, måske er sådan en koncert ligefrem med til at tydeliggøre, at alle koncerter i kirkeligt regi i bund og grund handler om at forkynde evangeliet.


Jeg håber også, at de unge føler, at vi prioriterer dem højt og ønsker at give dem noget, som de særligt kan være fælles om i kirken.

 

 

 

 

 

 

KorDania

KorDaniaTilsyneladende ubesværet og totalt nærværende, med rytmisk præcision og smittende sangglæde rocker, swinger og improviserer det 35 medlemmer store semiprofessionelle KorDania sig igennem et repertoire bestående af julesalmer og –sange samt internationale hits inden for genrerne rock, pop, soul… you name it – they’ve got it!

 

Koret mestrer som en selvfølge også det klassiske korværk og den danske sangskat, og korets og dirigentens hjerter banker for begge dele. Med sig har de den professionelle trio, der på bedste vis akkompagnerer i den rytmiske del.

 

Der er lagt i kakkelovnen til en koncertoplevelse af de usædvanlige, når KorDania kommer til Skovby Kirke søndag
den 16. december kl. 19.30. Koret brillerer også med en variation i genrer og besætning, der viser korets spændvidde og overskud af blændende solister fra egne rækker.


KorDania har base i Jelling og er oprindeligt opstået omkring læreruddannelsen på det traditionsrige seminarium. Koret havde 10 års jubilæum i 2009, og dets ry gør, at dygtige sangere fra en stor del af syd/østjylland tager turen til Jelling for at øve en gang om ugen. Koret har givet koncerter i utallige kirker i Jylland, på Fyn, Jelling musikfestival og i Tyskland.

 

 

Skovby Kirke | Ore Kirke | Guldbjerg Kirke