Skovby Kirke Ore Kirke Guldbjerg Kirke
02.jpg
09.jpg
12.jpg
07.jpg
16.jpg
03.jpg
11.jpg
08.jpg
13.jpg
06.jpg
17.jpg
10.jpg
01.jpg
04.jpg
05.jpg
15.jpg
14.jpg
 
 

Sang og musik i kirken for børnehavebørn

Billede af børnehavebørn til sang og musik i kirkenBørnene fra vores to børnehaver, Dragen og Spirevippen, bliver hvert år i januar og februar, inviteret til at mødes én gang om ugen i Skovby Kirke til sang og musik. Man kan sige, at det er kirkens ”fortsætterundervisning” i forhold til babysalmesang.

 

Vi vil synge salmer, sange og sige remser, mens hele kroppen er i bevægelse. Der er spændende musikinstrumenter, der skal opdages og mærkes. Sangen vil hele tiden være i centrum, også sang uden instrumenter, fordi så bliver der plads til mere stille øjeblikke. Sang er vigtig for børn, fordi den stimulerer deres udvikling både fysisk, psykisk og socialt.

 

Bevægelse skaber som regel glæde og giver energi til kroppen. Derfor vil vi enten danse eller lave fagter til mange af sangene. I dansen og bevægelsen knyttes ord, melodi, puls og rytme, og herigennem stimuleres børnenes forskellige sanser. Når flere sanser bliver stimuleret på én gang, så er resultatet større, end hvis man tænker sig at stimulere et barn med én sans ad gangen. Derfor kan et barn bedre huske ordene i en sang, som det både sunget, spillet og bevæget sig til.

 

Efter endt forløb får børnene mulighed for at deltage i familiegudstjeneste og vise noget af det, som vi har lavet. Præsten vil også deltage med en kort fortælling hver gang.

 

Inge Lynggarrd og Jakob Olesen

 

 

Se billeder >>

 

Skovby Kirke | Ore Kirke | Guldbjerg Kirke