Skovby Kirke Ore Kirke Guldbjerg Kirke
06.jpg
07.jpg
11.jpg
03.jpg
05.jpg
04.jpg
17.jpg
10.jpg
16.jpg
08.jpg
01.jpg
15.jpg
12.jpg
09.jpg
13.jpg
02.jpg
14.jpg
 
 

Bryllup - vielse i kirken

Vielse og velsignelseBåde vielse og velsignelse

Kirkebryllup er både vielse og velsignelse af et par. Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som vielse på rådhuset. Bryllupsceremonien forløber med bønner, salmer, bibellæsninger, en vielsestale og velsignelsen. Et kirkebryllup handler også om kristen tro, håb og kærlighed.

 

Elske og ære

Til bryllup i kirken takker vi for den kærlighed, vi har mødt gennem hele livet. Her giver det også mening at tale om tilgivelse, pligt, troskab, barmhjertighed og om kærligheden som en gave. I velsignelsen får brudeparret en styrke fra Gud, som er dén, der er større end os selv og vores kærlighed.

 

Hvor kan vi blive gift?

I kan blive gift i folkekirken, når I begge eller en af jer er medlem. I kan blive gift i kirken i jeres bopælssogn eller i en anden kirke, I har tilknytning til. Det er også muligt at blive viet uden for kirkerummet. Ring og tal med præsten om jeres ønske. Præsten har retten til at træffe en afgørelse og har erfaring med at vurdere, hvad der er praktisk muligt og realistisk. Når I ønsker kirkebryllup eller velsignelse, skal I tage kontakt til den kirke/sogn, I ønsker at blive gift i.

 

Det skal i huske

Når I skal giftes, er der en del at huske. I skal aftale brylluppet med kirken, have en prøvelsesattest og beslutte, hvad I fremover vil hedde. Der skal være vidner til vielsen og I skal have en samtale med præsten. Vi hjælper jer med at få overblik på siden Det skal I huske

 

Kirkelig velsignelse

Er I allerede blevet viet på rådhuset, kan I få kirkelig velsignelse. Ritualet for den kirkelige velsignelse minder om vielsesritualet.

 

Skovby Kirke | Ore Kirke | Guldbjerg Kirke