Skovby Kirke Ore Kirke Guldbjerg Kirke
17.jpg
10.jpg
14.jpg
06.jpg
11.jpg
02.jpg
03.jpg
15.jpg
12.jpg
05.jpg
09.jpg
08.jpg
13.jpg
04.jpg
01.jpg
07.jpg
16.jpg
 
 

Dåbens symboler

Vand symboliserer fødsel, liv og renhedVand symboliserer fødsel, liv og renhed
Dåben kaldes en genfødsel. Barnet bliver født som sine forældres barn i familiens fællesskab. I dåben bliver barnet genfødt som Guds barn og sat ind i fællesskabet af alle kristne.

 

Dåbens vand vasker synden bort. Barnet får skænket syndernes forladelse. Vandet er tegn på, at den døbte bliver ren og at intet ondt skal skille det fra Gud. Tavlen kan altid vaskes ren igen.

 

Dåbskjolen er hvidVand giver liv og er billede på, at Gud giver os livet. Vand kan samtidig true livet og minder også om døden, som Gud vil redde os gennem for at give os evigt liv.

 

Dåbskjolen er hvid
Mange børn bliver døbt i en traditionel dåbskjole. 

 

Hvid er kirkens festfarve og den hvide kjole er ligesom konfirmations- og brudekjolen symbol på, at den som bærer den, er velsignet, elsket og tilgivet af Gud.

 

Dåbskjolen er alt for lang til barnet. Det symboliserer, at barnet kan vokse i sin dåb. Dåbens løfte gælder hele livet.

 

Korsets tegn

 

Korsets tegn

I dåben bliver der tegnet et kors for barnets ansigt og bryst; for følelser og forstand.Barnets person og liv bliver velsignet med korstegnet. Barnet bliver Guds barn.

 

Korset er også kristendommens symbol på, at livet overvandt døden. I dåben er korset således tegn på, at den døbte efter sin død engang skal opstå til evigt liv.

 

Hånd påHånd på
Kærlige hænder bærer barnet til dåb. Præsten lægger sin hånd på barnets hoved, når det bliver velsignet som tegn på, at Gud selv velsigner.

 

Det, et døbt menneske ikke selv kan bære, kan det lægge i Guds hænder.

 

Barnet bliver velsignet med ordene Herren bevare din udgang og indgang, fra nu og til evig tid.

 

Det betyder, at Gud vil holde hånden over mennesket, og at Guds hænder vil lede barnet gennem livet, og engang lede det ud af livet og ind i det evige liv.

 

Skovby Kirke | Ore Kirke | Guldbjerg Kirke