Skovby Kirke Ore Kirke Guldbjerg Kirke
10.jpg
11.jpg
04.jpg
15.jpg
13.jpg
08.jpg
17.jpg
05.jpg
12.jpg
07.jpg
02.jpg
03.jpg
16.jpg
01.jpg
09.jpg
06.jpg
14.jpg
 
 

Faddere, gudmor og gudfar

DåbenHvem kan være faddere?

Fadderne skal selv være døbt og der skal være mindst to og højst fem faddere. 

Du skal give præsten eller kirkekontoret oplysninger om deres navne og adresser. Faddere kan være familiemedlemmer eller venner. 

De fleste oplever det som en stor ære og tillidserklæring at være fadder. Det mest almindelige er at vælge faddere, som du har tillid til, og som vil være en del af barnets liv i mange år.

En fadder er vidne til dåben, og skal ”tilse at barnet vokser op i den kristne tro”. Det vil derfor være naturligt, at en fadder går i kirke med barnet en gang i mellem, eller taler med det om tro og kristendom. 

At fadderne i øvrigt skal tage sig af barnet, hvis der sker forældrene noget, er en skrøne. Fadderne forventes at være en del af barnets liv, uanset om du er der, eller ej. Hvis du vil lave en bindende aftale om, hvem barnet skal bo hos i tilfælde af din død, skal du i stedet oprette et såkaldt børnetestamente.

 

Gudmor og gudfar

En gudmor eller gudfar er den person, som bærer barnet til dåben. Der er for det meste en af fadderne. Det er lige så almindeligt, at en af forældrene bærer deres barn til dåben.

 

 

Skovby Kirke | Ore Kirke | Guldbjerg Kirke