Skovby Kirke Ore Kirke Guldbjerg Kirke
17.jpg
03.jpg
09.jpg
01.jpg
14.jpg
08.jpg
13.jpg
10.jpg
05.jpg
07.jpg
02.jpg
06.jpg
16.jpg
12.jpg
15.jpg
04.jpg
11.jpg
 
 

Barnets navn, fest og gaver

DåbenHvad skal barnet hedde?
Navngivning er et stort og vigtigt valg, du træffer på dit barns vegne. Navnet skal passe til det lille spædbarn, et ungt menneske eller chefen på en arbejdsplads. Navneloven skal sikre, at barnet ikke får et navn, som "kan blive til ulempe" senere i livet.

 

Din datter kommer ikke til at hedde Margrethe ligesom Dronningen, hvis hun ikke bliver navngivet før sin halvårs fødselsdag. Men loven siger, at barnet skal navngives inden det bliver et halvt år gammelt. Hvis dit barn skal døbes, efter det er fyldt seks måneder, skal du altså sørge for at navngive det inden. Se hvordan i Det skal du huske.


Dåbsfest
Dåbsfesten er også en måde at byde barnet velkommen i familien. Det kan være en højtidelig fest eller en uformel sammenkomst. Ingen kan huske deres egen barnedåb, men mange har fået fortalt om dagen og set billeder, som gør, at vi tænker på dagen med glæde. Især børn i børnehavealderen elsker at få fortalt om deres dåb og se billeder fra den.
Hvad giver man i dåbsgave?


Bibelen, måske fortalt for børn, Dagmarkors eller H.C. Andersens samlede værker, er trofaste gengangere på dåbsbarnets gavebord. Sølv- og guldsmedene har har mange gaveideer til det lille barn, og boghandlerens hylder bugner af forskellige udgaver af børnebibler, endda med eget valg af omslag og navnetræk.

 

Skovby Kirke | Ore Kirke | Guldbjerg Kirke