Skovby Kirke Ore Kirke Guldbjerg Kirke
11.jpg
02.jpg
17.jpg
10.jpg
13.jpg
05.jpg
03.jpg
07.jpg
09.jpg
16.jpg
08.jpg
15.jpg
14.jpg
06.jpg
12.jpg
04.jpg
01.jpg
 
 

Vil du døbes?

DåbenAlle kan blive døbt

I Danmark bliver de fleste døbt som små børn. Men voksne og børn i alle aldre kan blive døbt i kirken. Dåben foregår i praksis lidt anderledes, når det er store børn eller voksne, som bliver døbt. Men dåben betyder det samme. Man bliver medlem af kirken, får Guds velsignelse, kærlighed, ånd og tilgivelse. Man bliver Guds barn. Vi bliver ved at være Guds børn uanset alder, ligesom vi er vores forældres børn hele livet.

 

Store børn og konfirmander

Børn og unge i alle aldre bliver døbt i kirken. I nogle familier fravælger man barnedåben, for at barnet selv kan vælge senere. Det kan være i forbindelse med konfirmationen. Men det er også almindeligt, at yngre børn gerne vil døbes. Det er en naturlig del af børns udvikling, at de gør sig tanker om liv og død, tro og Gud. Har man som forældre besluttet, at barnet selv skal vælge dåben, er det vigtigt senere at være opmærksom på barnets spørgsmål og ønsker. 

Barnet kan selv sige ja ved dåben, hvis det ønsker det, og forældre og præst skønner, at det er modent nok til det. En voksen kan også svare ja på barnets vegne, ligesom ved dåb af helt små børn. Den eller de voksne, som har forældremyndigheden over barnet, kan anmode om dåb.

 

 

Skovby Kirke | Ore Kirke | Guldbjerg Kirke