Skovby Kirke Ore Kirke Guldbjerg Kirke
09.jpg
15.jpg
06.jpg
11.jpg
05.jpg
16.jpg
12.jpg
08.jpg
02.jpg
04.jpg
13.jpg
14.jpg
07.jpg
01.jpg
10.jpg
03.jpg
17.jpg
 
 

Voksendåb

Voksendåb bliver mere og mere almindeligt i folkekirken

Nogle voksne blev ikke døbt som børn, og får senere i livet et ønske om at blive døbt. Andre er opvokset i en anden religion og ønsker at konvertere til kristendom. Andre igen har længe været religiøst søgende og finder til sidst deres ståsted og ønske om dåb i folkekirken.

 

Den voksne, som ønsker at blive døbt, kontakter en præst

Som forberedelse til dåben mødes præsten og den voksne for at tale dåben igennem og aftale den forberedende dåbsundervisning. Der kan være mange grunde til, at man som voksen ønsker at blive døbt og der er stor forskel på, hvilket kendskab man i forvejen har til kristendom. Derfor aftaler præsten og den voksne karakteren af den forberedende dåbsundervisning ud fra individuelle ønsker og forudsætninger.

 

Dåbsvidner istedet for faddere

Ved barnedåb forpligter faddere sig til at tage vare på dåbsbarnets kristelige opdragelse. Derfor får en voksen ikke faddere ved dåben. I stedet er der to dåbsvidner til voksendåb. De er vidner både i juridisk og medmenneskelig forstand. Dåbsvidnerne deler det særlige øjeblik med den døbte, så de siden kan se tilbage på dåben sammen. Dåbsvidnerne kan være fortrolige venner eller familiemedlemmer, som også i andre situationer er den døbtes nære samtalepartnere. Den voksne kan bede præsten hjælpe med at finde dåbsvidner.

 

Skovby Kirke | Ore Kirke | Guldbjerg Kirke