Skovby Kirke Ore Kirke Guldbjerg Kirke
14.jpg
04.jpg
05.jpg
02.jpg
13.jpg
12.jpg
06.jpg
16.jpg
15.jpg
10.jpg
17.jpg
07.jpg
09.jpg
01.jpg
03.jpg
11.jpg
08.jpg
 
 

Kan jeg blive konfirmeret?

For at blive konfirmeret skal du:

  • Være døbt med den kristne dåb.
  • Have fulgt konfirmationsforberedelsen.
  • Være fortrolig med den kristne børnelærdom.
  • Være fortrolig med folkekirkens gudstjeneste.

Hvis du ikke er døbt

Hvis du vil konfirmeres, skal du først være døbt. Konfirmation betyder bekræftelse af dåben. Det giver kun mening, hvis der er en dåb at bekræfte. I Danmark bliver de fleste børn døbt som små. Men man kan blive døbt i alle aldre. Så længe du er barn, skal dine forældre eller den, der har forældremyndighed give lov.

 

Døbt i en anden kirke

Hvis du er døbt i en anden kristen kirke i Danmark eller udlandet, skal du ikke døbes igen i folkekirken for at blive konfirmeret. Du skal bare have din dåbsattest med og vise den til præsten, når du begynder på konfirmationsforberedelsen. Ved konfirmationen bliver du medlem af folkekirken. Dine forældre eller den, der har forældremyndigheden, skal være indforståede. I kan altid tale med præsten, hvis der er noget, I er i tvivl om.

 

Hvornår er jeg fortrolig med kristen børnelærdom?

Godt spørgsmål! Man bliver aldrig færdiguddannet i tro eller fortrolighed med kristendom. Husk, at konfirmandundervisningen ikke slutter med en eksamen. Den slutter med en fest. Der står i den kongelige anordning for konfirmation, at det påhviler præsten at tilse, at betingelserne er opfyldt. Pointen er, at du skal engagere dig og deltage i undervisning og gudstjenester.

 

Hvor mange gange skal jeg gå i kirke?

Du skal være fortrolig med gudstjenesten, altså selv lære den at kende. Det er ikke det samme som teoretisk viden. Så du skal ikke læse tykke bøger om gudstjenesten. Du skal selv hen i kirken og være med. Når du er blevet konfirmeret, kender du spillereglerne i en kirke. Så er du altid på hjemmebane og kan være med, når du skal i kirke en anden gang, bliver inviteret til bryllup og dåb eller skal til en begravelse. Præsten bestemmer, hvor mange gange, du skal gå i kirke før konfirmationen.

 

Skovby Kirke | Ore Kirke | Guldbjerg Kirke