Skovby Kirke Ore Kirke Guldbjerg Kirke
17.jpg
12.jpg
01.jpg
05.jpg
09.jpg
14.jpg
02.jpg
13.jpg
16.jpg
15.jpg
10.jpg
03.jpg
04.jpg
06.jpg
08.jpg
11.jpg
07.jpg
 
 

Konfirmationsundervisning - at gå til præst

Forberedelse til konfirmationen

For at blive konfirmeret skal du først gå til konfirmationsforberedelse eller gå til præst, som mange kalder det.

Det er frivilligt at blive konfirmeret. Men hvis du vil konfirmeres, skal du først gå til præst. Her lærer du om kristendom, og taler med præsten og dine kammerater om livets store spørgsmål. Du kan godt gå til præst, selvom du ikke vil konfirmeres.

 

Hvad skal man tro?

Kan Gud have skabt verden? Lavede Jesus virkelig vand til vin og var hans mor jomfru? Kan Gud være god, når der sker så meget ondt? Hvad nu hvis jeg nogle gange tvivler? Undervisningen giver ikke mange færdige svar. Den handler mere om at være sammen om vores spørgsmål til livet, hinanden og til Gud.

 

Få noget, du kan bruge i dit liv

Jesus mødte mennesker, når de var mest ensomme eller bange, når de sørgede eller havde mistet modet. Den slags situationer kommer alle mennesker i. Det er måske ikke lige nu. Men når du selv står der en dag, er det godt at kende historierne i din kristne tro. Du kan også lære at bede og synge salmer.

 

Forstå din kultur og kend dine rødder

I konfirmationsundervisningen hører du om kristendommens fortællinger, historie og traditioner. Det kan gøre dig klogere på din egen tid og kultur. Mange af Bibelens historier bliver brugt i bøger, billeder, film, musik og musikvideoer, som man først rigtigt forstår, når man kender kristendommens historier og billeder. Med dem forstår du måske også bedre vores samfund. F.eks. hvorfor vi har indrettet os sådan, at vi hjælper syge og fattige.

 

Præsten - en at snakke med

En præst har tavshedspligt. Hvad du fortæller din præst i fortrolighed, kommer ikke videre. Heller ikke til dine forældre eller lærere. Så er der noget, du gerne vil tale med et andet menneske om, kan du bruge præsten. 

 

Skovby Kirke | Ore Kirke | Guldbjerg Kirke