Skovby Kirke Ore Kirke Guldbjerg Kirke
13.jpg
09.jpg
07.jpg
11.jpg
05.jpg
15.jpg
16.jpg
12.jpg
17.jpg
01.jpg
06.jpg
02.jpg
10.jpg
08.jpg
04.jpg
03.jpg
14.jpg
 
 

Fest og familie

Konfirmeret og hva' så?

Du vågner nok ikke op dagen efter din konfirmation, og føler dig som et nyt eller voksent menneske. Men måske føler du, at din familie og dine gæster ser på dig med nye øjne.

 

De så, at du blev konfirmeret, at du var midtpunkt, og måske ringer eller skriver de til dig efter festen, og siger tak for sidst. På den måde træder du et skridt nærmere de voksnes rækker. Det er i hvert fald sikkert, at du ikke længere behøver føle dig som et barn. Nu er du en konfirmeret teenager!

 

Fest 

Kirken lægger rammer og ritualer til din konfirmationsfest. Du er klædt pænt på, og du har din familie med på kirkebænken. Efter kirken kan du fejre din konfirmation på mange måder, én af dem er fest. Der er ikke nogen rigtig eller forkert måde. Det vigtigste er, at du gør det, som passer til dig og din familie.

 

Gaver

Lav en ønskeseddel med både store og små ønsker. Det gør det lettere for dine gæster at finde en gave, du bliver glad for, og som passer til deres budget. Det er altid let at ønske sig penge. Men nogle mennesker vil hellere have en rigtig indpakket gave med til. Traditionelle konfirmationsønsker er salmebog, bibel og smykker med kors.

 

Blå mandag

De fleste fejrer blå mandag med klassekammeraterne. Det er en god idé at have et par voksne med til planlægningen. Find ud af hvad I har lyst til i stedet for bare at gøre det, som andre har gjort. Husk, at alle skal være med. Tænk også på økonomien, når I planlægger. Man kan sagtens more sig uden at tage i Tivoli.

 

Er du nervøs for festen?

Når festen er i gang, er der ikke mere, du kan gøre. Så er det bare om at læne sig tilbage og nyde dagen. Alle har en pinlig tante eller en kedelig onkel, og din konfirmation bliver et billede på din familie, som den er. Det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas, og at alle bidrager til festen med godt humør.

 

Indbydelsen

Hvem skriver under på indbydelsen, og hvor formel skal den være? Der er ingen regler. Du kan skrive den på toiletpapir, på børnefødselsdagskort eller på mail.

 

Hvis du gerne vil sende et seriøst signal, og ønsker at folk skal give besked, om de kan komme, er det en god idé at skrive en god gammeldags indbydelse på papir, og sende den med almindelig snegle-post. På den måde kan du også sætte dit personlige præg på indbydelsen og sende hver enkelt gæst en kærlig hilsen.

 

Skovby Kirke | Ore Kirke | Guldbjerg Kirke