Skovby Kirke Ore Kirke Guldbjerg Kirke
06.jpg
14.jpg
11.jpg
03.jpg
16.jpg
15.jpg
12.jpg
07.jpg
08.jpg
10.jpg
09.jpg
04.jpg
05.jpg
01.jpg
17.jpg
13.jpg
02.jpg
 
 

Hvad er et kirkebryllup?

VielseBåde vielse og velsignelse

Et kirkebryllup er både vielse og velsignelse af et par. Ved brylluppet siger parret siger ja til at leve som ægtepar og til at elske og ære hinanden.

Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. Brylluppet i kirken foregår som en gudstjeneste med bønner, salmer, bibellæsninger, en vielsestale og velsignelsen. Et kirkebryllup handler altså også om kristen tro, håb og kærlighed.

I kirken bruger vi store ord om kærligheden. I bønnerne beder vi Gud om at styrke og bevare kærligheden mellem de to og vi takker for Guds kærlighed til os og kærligheden mellem os.

 

Velsignelse

Vielsestalen handler ofte om kærlighed fra Gud og kærlighed mellem mennesker. Talen kan også handle om velsignelsen som det særlige, der sker ved vielsen i kirken. I velsignelsen får brudeparret styrke fra Gud, som er dén, der er større end os selv og vores kærlighed. 

Ved et bryllup i kirken læses der fra Bibelen og det giver mening at tale om tilgivelse, pligt, troskab og barmhjertighed. Mange oplever, at det giver en særlig mening at sige ”ja” til hinanden i kirken, fordi vi også deler andre store øjeblikke i livet her – både de glædelige og de triste.

Skovby Kirke | Ore Kirke | Guldbjerg Kirke