Skovby Kirke Ore Kirke Guldbjerg Kirke
02.jpg
12.jpg
09.jpg
08.jpg
06.jpg
01.jpg
13.jpg
15.jpg
04.jpg
07.jpg
05.jpg
16.jpg
03.jpg
11.jpg
10.jpg
17.jpg
14.jpg
 
 

Det skal I huske

Når I skal vies er der nogle ting, I skal huske. Bryllup skal aftales, I skal have en prøvelsesattest, I skal finde ud af, hvad I fremover vil hedde, der skal være vidner, og I skal have en samtale med præsten.

 

Aftal bryllup

I skal aftale tidspunktet for jeres bryllup med kirkens præst eller kirkekontor. I kan blive gift i kirken i jeres bopælssogn eller i en anden kirke, I har tilknytning til. Henvend jer til præsten eller kirkekontoret, hvis I vil vide, om I opfylder kravet om tilknytning til kirken. I kan blive gift i folkekirken, når I begge eller en af jer er medlem.

 

Prøvelsesattest

Før vielsen skal I have en prøvelsesattest fra kommunen, som skal afleveres til præsten eller kirkekontoret. I skal udfylde en ægteskabserklæring og aflevere den til kommunen for at få prøvelsesattesten. Attesten viser, at I opfylder betingelserne for at indgå ægteskab. Prøvelsesattesten er gyldig i fire måneder.

 

Nyt navn?

Hvis I vil ændre navn i forbindelse med jeres bryllup, skal I selv ansøge om det. I kan som hovedregel få hinandens mellem- og efternavne. Hvis navneændringen skal gælde fra jeres bryllupsdag, skal I senest 15 dage inden vielsen sende blanketten "Navneændring på bryllupsdagen" til jeres kirkekontor eller præst. Blanketten findes på Personregistrering.dk. Indtil tre måneder efter vielsen er det gratis at få foretaget navneændring.

 

Vidner

Vielsen har juridisk gyldighed. Derfor skal der være to vidner til stede under vielsen. Vidnernes navne og adresser noteres i kirkebogen.

 

Samtale med præsten

Før brylluppet har parret en samtale med præsten. Her aftaler I blandt andet salmerne til jeres bryllup.

 

Skovby Kirke | Ore Kirke | Guldbjerg Kirke