Konfirmation

Da du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro. Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom til ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv. Du skal være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret.

Konfirmationsforberedelse


Konfirmationsforberedelse i Skovby, Ore og Guldbjerg kirker foregår torsdag eftermiddag, kl. 14.30-16.00. En bus kører konfirmanderne fra Bogense Skole til Skovby Kirke, hvor undervisningen foregår.

At ”gå til præst” er lidt som at gå til fodbold, spejder eller motorlære. Vi mødes en gang om ugen, hvor vi læser, ser film, laver rollespil. Vi skal også på konfirmandweekend, hvor vi skal på jagt efter kristendommen. Når man går til præst lærer du om Gud og Jesus. Vi snakker om livets store spørgsmål, og alt det, der virkelig betyder noget. Om kærlighed. Om venner. Men også om, hvad der sker, når man dør, og om at være ked af det.

Ud over konfirmationsforberedelsen skal du deltage i mindst otte gudstjenester op til din konfirmation. Blandt andet i den ungdomsgudstjeneste, du skal være med til at lave sammen med de andre på dit hold.

 

 

Sådan foregår selve konfirmationen


Ved konfirmationer i Skovby, Ore og Guldbjerg kirker går præster og konfirmander sammen ind i kirken. Som konfirmand får du din egen plads på en stol ud for den stolerække, hvor din familie sidder. Konfirmationen begynder som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen. Derefter holder præsten en kort prædiken, som også er en tale til jer konfirmander. I siger også trosbekendelsen sammen.

Selve ritualet foregår ved alteret, hvor I konfirmander knæler. Præsten siger hver enkelt konfirmands navn, og du bekræfter troskendelsen ved at sige ja og blive velsignet. Bagefter siger præsten et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord, som du kan tage med videre ud i livet. Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at sige fadervor sammen. Alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden.

Kommende datoer


2021: 11. april Ore kirke

2021: 18. april Skovby kirke


2022: 1. maj Skovby Kirke


2023: 23. april Skovby Kirke


Der vil tilbydes konfirmation i Ore eller Guldbjerg kirker efter ønske og behov.