Hanne tager to år mere

Hanne Tylvad vil arbejde for at gøre kirken mere attraktiv for yngre mennesker

Hanne Tylvad kom lidt modstræbende med i menighedsrådet ved sidste valg. Men efter to år på posten, er hun blevet så grebet af arbejdet, at hun stiller op til valget til september.

Fredag den 31. juli 2020

Tørt og måske lidt kedeligt. Sådan tænkte Hanne Tylvad tænkte om det arbejde, der foregår i et menighedsråd. Så da hun ved sidste menighedsrådsvalg i 2018 blev ringet op, og spurgt, om hun kunne tænke sig at være med, havde hun en del forbehold.

-          Jeg var i tvivl, om jeg havde de nødvendige kompetencer, og om jeg kunne finde tid til det. Mine børn er ganske vist flyttet hjemmefra, men jeg har fuldtidsjob, mand og børnebørn. Men jeg lod mig overtale, og det endte med, at jeg til min overraskelse blev valgt ind i menighedsrådet, siger Hanne Tylvad og fortsætter:

-          Jeg må indrømme, at jeg havde en forventning om, at det ville være lidt tørt.  Men jo større indblik jeg har fået i arbejdet, og jo mere jeg er kommet ind i området, jo mere spændende synes jeg, at det er.

Hvordan er det interessant?

-          Kirken spiller en stor rolle i vores lokalsamfund, og i forhold til alle livets store begivenheder; når vi bliver født og gift, og når vi skal herfra. Derfor synes jeg, at det er vigtigt, at vi bakker op om den, så vi kan bevare den, og også gerne udvikle den.

-          Jeg vil arbejde for, at vi får fat i flere yngre mennesker, og for at vi får en kirke, som de også synes er interessant at komme i.

-          Vi er nødt til at prøve at nytænke kirken med nye tilbud som musikgudstjenester og cafegudstjenester, siger den 60-årige kvinde fra Skovby.

Hvad beskæftiger du dig med i menighedsrådet?

-          Jeg er med i præstegårdsudvalget og i valgudvalget, og det betyder at jeg har med alt at gøre, der vedrører præstegården. Hvis der er reparationer eller hvis der skal plantes en ny hæk for eksempel, så er det noget jeg er med til at behandle. Nu, hvor der er valg, har jeg skullet sætte min ind i reglerne for, hvordan det foregår. Der har været en del jeg skulle læse.

-          Derudover skal vi have et nyt sognehus. Det er en spændende proces at være med i. Vi håber, at det nye sognehus kan være med til, at danne ramme om flere og nye aktiviteter som for eksempel foredrag eller koncerter.

 Stiller du op igen?

-          Ja, det har jeg valgt, nu hvor jeg er kommet mere og mere ind i området. Nogen gange kan jeg godt synes, at tingene går lidt for langsomt, og at det kan være lidt bureaukratisk. Hvis det havde været hjemme hos mig, havde det nok foregået på en anden måde. Men formalia skal naturligvis være i orden, og så må det tage lidt længere tid, siger Hanne Tylvad.  

 

I år er der valg til menighedsrådet, og Skovby, Ore og Guldbjerg Kirker bringer i den forbindelse interview med to medlemmer af det nuværende råd. Valget foregår den 15. september i Skåstrup Forsamlingshus.

Del dette: